0501 - 42055
info@forshem.se
Start
Menyer
Presentkort
Måltidsäventyret
Pub med trädgårdsgrill
Bröllop & Fest
Gourmetjulbord & Jultallrik
Bussar, sällskap & grupper
Påsktallrik för avhämtning
Nyårsmeny 2023
Arrangemang
Bröllop & Fest
Festlokaler & Boende
Gourmétmiddag & övernattning
Pub med trädgårdsgrill
Recept
Grynkorv
Ramslökspesto
Om oss
Hitta till oss
Historia
I media
Kalender
Kinnekulle bryggeri
Kontakt
Priser och utmärkelser
Slow Food
In English
0501 - 42055
info@forshem.se
Start
Menyer
Presentkort
Måltidsäventyret
Pub med trädgårdsgrill
Bröllop & Fest
Gourmetjulbord & Jultallrik
Bussar, sällskap & grupper
Påsktallrik för avhämtning
Nyårsmeny 2023
Arrangemang
Bröllop & Fest
Festlokaler & Boende
Gourmétmiddag & övernattning
Pub med trädgårdsgrill
Recept
Grynkorv
Ramslökspesto
Om oss
Hitta till oss
Historia
I media
Kalender
Kinnekulle bryggeri
Kontakt
Priser och utmärkelser
Slow Food
In English
Recept
Ramslökspesto
Ramslökspesto
100g ramslök
75g pinjenötter eller lättrostade solrosfrön
2,5dl kallpressad fin rapsolja
100g vällagrad grevéost, finriven
1st vitlöksklyfta
salt och svartpeppar från kvarn
Riv osten för hand på rivjärn,
Skär ramslöken grovt.
Mixa först nötter eller frön till en finkornig massa. Lägg åt sidan.
Mixa sedan ramslök och vitlök i rapsoljan.
Blanda samman allt och smaka av med salt och svartpeppar.
Tillsätt eventuellt mer olja om peston är för ”stabbig”.
Häll upp i rena, kokta glasburkar nästan ända upp. Häll olja på toppen tills burken är
helt fylld och skruva på locket.
Förvara i kyl, hållbar minst 6 månader. Öppnad burk ca 1 vecka.
Related Posts
Påsktallrik för avhämtning
Stort måltidsäventyr
Pub med trädgårdsgrill