0501 - 42055 info@forshem.se

Arrendera eller köpa Gästgivaregården

Intresserad av att arrendera eller köpa Gästgivaregården i Forshem?
– Sveriges äldsta gästgivargård.

Åren går och man blir inte yngre. Jag har varit gästgivare i Forshem i över 30 år, Mia min fru har varit med i 20 år. Det har varit helt fantastiska år, och är det fortfarande.

Nu, när jag fyllt 60 och lite till, så inser jag att det är dags och kanske till och med hög tid att lämna över stafettpinnen.

Vi sätter en stor ära i att vara en av alla dessa gästgivare i Forshem, nr 27 i ordningen sedan 1564…

Så här ligger det nu till;

  • Antingen säljer vi hela gästgivargården och rörelsen (AB) med allt vad det innebär.
  • Eller så säljer vi rörelsen (AB) och behåller fastigheten.
  • Eller så arrenderar vi ut både rörelse och fastighet…
  • Eller så finner vi en annan form. Hur som helst, det är dags för nästa gästgivare att ta över.

Att denna gästgivargård är ett helt fantastiskt ställe hoppas jag inte behöver nämnas, för så är det…

Nu kommer en hel del torra men förhoppningsvis intressanta och informativa fakta om gästgivargården.

Historia

Forshems Gästgivaregård är omtalad redan på Magnus Ladulås tid (1200-talet) och hade då nära kopplingar till Forshems kyrka, vilken är helt unik och om man får tro Jan Guillou, platsen där Arn begravdes. Under århundradena har gästgivargården fyllt många funktioner såsom poststation, tingsplats, handelsbod, byns samlingsplats och järnvägsknutpunkt.

Många kända personligheter har passerat revy på Gästgivaregården, bl.a. Karl XII (liktåget 1718), Carl von Linné (Västgötaresan 1746) och August Strindberg. 1919 lades verksamheten som på så många andra gästgiverier ner.

  • 1967 räddades gården från rivning, tack vare Forshem-Fullösa Hembygdsförening. Gården genomgick då en övergripande renovering.
  • 1991 tog gästgivarn över som arrendator på Gästgivaregården i Forshem.
  • År 2005 köpte Stefan och Mia loss fastigheteten av Hembygdsföreningen.

Filosofi

Jag älskar att spela golf och vara ledig. Mia älskar att jobba och ägnar mycket tid i stall & ladugårdsmiljö. Arbetar på en gård med 200 mjölkande kor där sonen bedriver gårdsmejeri och pizzeria ”Vedens Lustgård”. Vilket självklart engagerar…. i egenskap som farmor.

Nutid

Vi håller öppet från påsk till jul. Siktar in oss på en sittning per vecka. Sittningar och verksamhet finns att läsa om på våran hemsida.

Framtid

Överlämnandet till nästa Gästgivare blir självklart känslosamt, då vi älskar vårt hus, verksamheten, gästerna och leverantörerna oerhört. Detta att vara Gästgivarpar och företaga tillsammans det är en livsstil. Ingen av oss kan nog föreställa sig hur livet blir utan. Saknaden kommer bli enorm. Men det tomrummet, det fyller vi lätt. Det viktiga för oss är att vi hittar rätt gästgivare! Som vill stanna länge och vill skapa ett liv här i Forshem med allt vad det innebär. För dig som är intresserad. Skriv till mia@forshem.se så skickar vi över en objektbeskrivning.

Ser så mycket fram emot att höra ifrån ER// Stefan & Miriam