0501 - 42055 info@forshem.se
Recept

Ramslökspesto

Ramslökspesto

  • 100g ramslök
  • 75g pinjenötter eller lättrostade solrosfrön
  • 2,5dl kallpressad fin rapsolja
  • 100g vällagrad grevéost, finriven
  • 1st vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar från kvarn
  1. Riv osten för hand på rivjärn,
  2. Skär ramslöken grovt.
  3. Mixa först nötter eller frön till en finkornig massa. Lägg åt sidan.
  4. Mixa sedan ramslök och vitlök i rapsoljan.
  5. Blanda samman allt och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Tillsätt eventuellt mer olja om peston är för ”stabbig”.
  7. Häll upp i rena, kokta glasburkar nästan ända upp. Häll olja på toppen tills burken är
  8. helt fylld och skruva på locket.
  9. Förvara i kyl, hållbar minst 6 månader. Öppnad burk ca 1 vecka.