Ett flertal utmärkelser har tilldelats Gästgivaregården, av vilka kan nämnas, ”Västsvensk Mersmak” ”Utmärkt matkvalitet, hög andel lokalproducerade råvaror som tillvaratar områdets mattraditioner på ett nyskapande sätt och gör måltiden till en upplevelse utöver det vanliga”.
”En av Västsveriges bästa”
Ett flertal krogguider, bl.a. ”White”, Sveriges bästa restaurangguide, rankar den som en av Västsveriges bästa, vad gäller mat och miljö. Hushållningssällskapet i Skaraborg tilldelade Stefan 2004 ett matkulturpris med motivationen att han tillsammans med Gästgivaregårdens personal främjar matkulturen i Skaraborg.
2005 erhöll Gästgivaregården en utmärkelse från den internationella gastronomiska rörelsen SlowFood, vilket endast en restaurang i landet tidigare erhållit! 2009 tilldelades Gästgivaregården Västra Gastronomiska Akademins Stora Pris.
”För en mycket berömvärd gärning, där respekt för traditionen, mycket hög yrkesskicklighet och en hängiven tilltro till de lokala råvarorna givit enastående resultat”